Nový mixážní pult pro Livestreaming - Yamaha AG08

13. 02. 2023

Společnost Yamaha  představila  koncem ledna 2023  nový mixážní pult AG08,  koncipovaný  jako All in-One řešení pro  Live streaming, neboli živé streamování.

Jedná se o nejlépe vybavený model v této řadě streamovacích konzolí, který staví na základních funkcích nedávno uvedené druhé generace modelů AG .  Do výbavy dostal  několik  nových funkcí, díky nimž jsou živá vysílání uživatelů profesionálnější.Co je tedy na AG08 nového? Přidává šest zvukových padů, které umožní vkládat oblíbené zvukové efekty a okamžitě je začlenit do vašeho živého vysílání.  AG08 obsahuje pět DSP efektů, včetně nově instalovaného měniče hlasu a efektů delay, které lze nastavit nezávisle na dalším kanále prostřednictvím nastavení parametrů v aplikaci AG08 Controller. Kromě toho má kanál 1 čtyři tlačítka předvoleb efektů, které můžete měnit za běhu a přidávat tak všestranné ovládání, zvláště pak pro aplikace s mluveným slovem a živá vystoupení. AG08 přidává také funkci Priority Ducker a Maximizer  Je zde také několik inovací v oblasti směrování signálu zvuku . AG08 umožňuje, aby signály z více aplikací na PC připojeném přes USB nebo analogové linkové vstupy byly individuálně přiřazeny třem faderům pro kanál 3/4, 5/6 nebo 7/8. To umožňuje uživatelům fyzicky ovládat hlasitost v reálném čase během živého streamování pro aplikace se složitější produkcí nebo nastavením.
Stejně jako menší model AG06MK2, tak i AG08 má dva mikrofonní vstupy s phantomovým napájením pro kondenzátorové mikrofony, kdy mohou uživatele snadno streamovat s ASMR mikrofony s nastavením panoramy doleva a doprava nebo dosáhnout stejného efektu mezi dvěma vstupy na aplikaci AG08 . Kromě toho jsou k dispozici dva nezávislé kanály pro odposlech do sluchátek pro případy, kdy vysílají dva lidé.